Om Sabine Lemire

Det har altid været en stor del af mit liv at bruge mine hænder. På en måde har jeg arbejdet med de samme ting op igennem min barndom til nu. Jeg kan ikke huske ikke at have strikket, syet, skrevet, bygget eller andet.

I 2010 udkom min første bog. En bog med broderede illustrationer til de mindste. Siden har jeg skrevet omkring 40 bøger. Mange af dem kan du læse om her.   

Jeg har skrevet rigtig mange kreative bøger til børn. Bøger fyldt med ting jeg selv har lavet som barn, og ting jeg ville ønske, jeg havde lavet. Ofte laver jeg idéer, som kan ændres eller tænkes anderledes. Det er nemlig tit sjovest at finde sin egen vej, og det er børn heldigvis virkelig gode til.

I 2019 startede jeg på Dramatiker Væksthus. Det er nyt for mig at skrive teater til børn. Alligevel har jeg valgt at lægge små beskrivelser af mine stykker og billeder af teaterdukker, som jeg har lavet, op.  

Teater: Ulykker i pap

I ulykker i pap møder vi drengen Bertil, der bor alene med sin far. Bertils far får en ny kæreste, Ulykken, som har datteren Elvira. De fire skal sammen etablere en ny familie. En familie kun faderen og Ulykken er interesserede i. Børnene har ingen lyst til det nye fællesskab, hvor følelserne ikke har fået lov at følge med.

En historie om, når forældre pludselig findes i forskellige materialer.
Hvem skal man lytte til, en far i kød eller en mor i pap?
Hvor højt skal børns behov vægtes i forhold til voksnes kærlighed?
Giver vi som voksne børnene tid til at følge med i den nye situation, før nye papmødre og fædre etableres?

Ulykker i pap handler om forældre der er gode til at se egne behov, og børn der bliver nødt til at tage ansvar. I Bertils og Elviras tilfælde bliver de ansvarlige for deres forældres lykke og må sætte sig selv til side. Dog vokser behovet for at stå ved sig selv og mærke efter, hvad der er rigtigt og forkert. I en fælles kamp forsøger de at finde op og ned i pinlige forældre, urimelige krav og påtrængende paproller. 

Et 10 minutters teaterstykke med fire skuespillere.

Målgruppe: 10 til 12 år

 

Nye lækre Mira t-shirts

Mira har fået lavet nogle lækre mini creator t-shirts, i første omgang i str. 9-11 år

T-shirts’ne kommer i disse lækre farver:Cream heather pink, Sky blue, White og Caribbean blue

 

Scroll to Top